Kyllä me edelleen täällä ollaan, vaikka blogi päivittyykin vähän harvakseltaan ;)... Kiirettä on pitänyt monessakin mielessä ja muutamia asetettuja tavoitteitakin on jopa saavutettu!  Suurimmat syksylle asetetut taisivat olla kasvattiviikonlopun järjestäminen, Nadan taipparit ja luonnetesti.

 

Nada kävi suorittamassa spanieleiden taipparit Lapinjärvellä hyväksytysti elokuussa - jee!!  Tässä tuomarin arvostelu meidän "spanielista". Sosiaalinen käyttäytyminen: Iloinen ja rauhallinen tutustuja. Iloisesti koiriin ja ihmisiin suhtautuva narttu.   Haku ja laukaus: Hyvää ja reipasta, melko laajaa ja innokasta hakua.  Käyttää ilmavainua.  Ohjattavissa oleva koira.  Tottelee hyvin. Laukauksesta innostuu.  Jäljestys:  Sopivavauhtista jäljestystä, kulmassa kaarros.  Ensin kaadosta ohi. Palautettiin jäljelle, josta kaadolle, jota nuuhkii.  Vesityö: Vauhdilla veteen. Tuo pukin rantaan.  Tottelevaisuus:  Hyvin tottelevainen koira.  Yhteistyö ja yleisvaikutelma:  Kaikki osa-alueet toimii hyvin. On valmis koira.   

Pieni poseeraus taipparipäivän lopuksi:

IMG_6398.jpg

 

Seuraava "koettelemus" olikin sitten luonnetesti Hämeenlinnassa 13.9.  Nadanhan piti luonnetestiin mennä jo keväällä, mutta juoksun alettua jouduimme ekan yrityksen peruuttamaan.  Ennakkoon jännitti, mutta ei ehkä ihan niin kovasti, kuin olisin kuvitellut.  Ehkä siksi, että Nada on mulle juurikin se täydellinen koira - olisivat pisteet sitten olleet mitä tahansa ;). Tuomareina kokeessa olivat Lea Yli-Suvanto ja Auli Kiminki.  Nada selviytyi kokeesta mun mielestäni varsin mukavasti, saaden testituloksen 168 pistettä ja laukausvarma :).  Tarkemmin nuo osa-aluepisteet löytyvät koiranetin sivuilta http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=2108748  Vaikka nuo pisteet saattavat jostakin tuntua korkeilta, Nadan tapauksessa pisteet ovat jakautuneet osa-alueittain niin, että mulla on käsissäni varsin mainio ja innokas harrastuskaveri. Luonteeltaan äärimmäisen helppo, ystävällinen ja kohtuullisen rohkea perro-tyttö! Pieniä videopätkiä testistä löytyy youtubesta kanavalta https://www.youtube.com/channel/UCxb9aai8vLFa_KoTkMMVasA.

 

Kasvattiviikonloppua vietettiin mökillä Iitissä 8 koiran ja ihmistensä kanssa lokakuun alussa. Ohjelma oli tällä kertaa PK-painoitteinen eli lauantai oli hakupäivä ja sunnuntaina opeteltiin esineruudun ja jäljen alkeita.  Lauantaipäiväksi saimme kouluttajaksi Heikki Tuomolan ja sunnuntaina meitä opasti Kokkosen Maire. Meillä oli niiiiiiin pätevä kouluttajakaksikko, ettei paremmasta väliä!   Mahtava viikonloppu tosiaan!  Saan kyllä olla niiiin onnellinen näistä kasvateista ja omistajistaan - ihanaa porukkaa kaikki tyynni :)!  Kevääksi katsellaan sitten seuraavia "treffejä" ja luultavasti lyhyemmän kaavan kautta, eli yksipäiväisenä tapahtumana.  Olisikohan vuorossa sitten toko ja aksa...:)?

Nada esineruudussa

nadaesineruutu.jpg

 

Paljon muutakin on syksyyn mahtunut.  Harmittavin asia varmaankin se, että kennelmamman työpäivät ovat nyt venyneet 12-tunnin mittaisiksi työmatkoineen ja se tietää tiukkaa aikataulutusta ja jopa asioista luopumista mitä koiraharrastuksiin tulee.  Sitkeästi kuitenkin yritetään edelleen jatkaa hakutreenejä ja aksaa (vepetreenit harvenevat näin talvisaikaan, vaikka kyllä ohjattuja kuivaharjoitteitakin tehdään).  Viikoittaisia ohjattuja aksatreenejä on kahdet, yhdet HiHan kautta ja toisissa kouluttajana Saija Mustonen.  Jos vaikka talven aikana koiran kartturi kehittyisi hieman... ;).  Mukavien tapahtumien listaan voisi lisätä mm. espanjanvesikoiraharrastajien peko/raunioviikonlopun, jossa tutustuttiin raunioihin ja sitten tuon marraskuun alun toko/tottispäivän a´la Korrit.

Peko/raunio-viikonlopun satoa:

rauniotnosto.jpg             rauniotepämiellyttäväalusta.jpg 

(kuvat K.Örn)

Nyt ei muuta kuin oikein aktiivista, punkitonta ja hirvikärpäsetöntä loppusyksyä kaikille ;)!