Jälleen on vierähtänyt aikaa edellisestä päivityksestä... Ei niin, etteikö kerrottavaa olisi ollut, saamattomuus on vaan tainnut olla suurempi kuin kirjoittamisen tarve ;).

Milla Marina -osastolla asiat hyvin ja lievää suurempaa odotusta on ilmassa... Amor ampui nuoliaan Nadan ja Sepen treffatessa tammikuun alkupuolella ja toiveissa on, että rakkauden hedelmiä löytyy pentulaatikosta tuhisemasta maaliskuun puolivälissä <3.  Tosi malttamattomana odottelen tiineyden varmistumista... Tällä kerralla en vain pentujen uusien perheiden kannalta, vaan itsenikin - jäähän narttupennuista yksi kotiin kasvamaan. 

Odotusarvo näiden pentujen työmoraalin, hermorakenteen, taistelutahdon ja luonteen suhteen on aika korkealla.  Vaikkeivat vanhammat olekaan ihan toistensa kopioita, samankaltaisuuksia löytyy kuitenkin paljon.  Luontoäidillä on asiaan tietenkin sanottavansa mutta toivotaan, että jalostusvalinta osui nappiin ja vanhempiensa kaltaisia ja näiden yhdistelmiä laatikosta sitten jossain vaiheessa löytyy useampia.

Turhien riskien välttämiseksi Nada jää nyt agilitytauolle.  Voimme ehkä käydä kentällä jotain pientä puuhaamassa, mutta varsinaiset treenit ovat nyt katkolla.  Sen verran hurjaa on Nadan touhu aksakentällä, että parempi katsoa, kuin katua... Nyt meillä on aikaa agilityn sijaan keskittyä vaikka tottikseen ja hakuun!

Yleisesti ottaen Milla Marina - kasvateilla pyyhkii harrastuksissa ja miksei kotonakin  oikein kivasti: Luokkanousuja on hankittu agilityssä, treeneissä ja koulutuksissa on käyty ahkerasti (mm. toko, agility, rallytoko ja pelastuskoirailu) ja harkinnassa on myös kasvatus- ja kuntoutuskoiratoimintaan mukaan lähteminen.  Alma löysi itselleen uuden ihanan kodin Helsingistä ja elämä sujuu uudessa ympäristössä hyvin.   Nadan ja Inton pennut sekä Tira kävivät luustokuvauksissa, polvitarkeissa ja kilpparikokeissa vuoden 2017 aikana.  Tulokset olivat oikein hyvät elleivät jopa erinomaiset <3.  Murhetta on kuitenkin tuottanut Tiran D/D:ksi kenneliitossa lausutut lonkat... Näillä näkymin Tiran kuvataan uudelleen vuoden 2018 aikana.  Sen jälkeen sitten tehdään johtopäätöksiä Tiran jalostuskäytön osalta. Hypo-koiraksi valmistunut Tira olisi luonteensa ja ulkonäkönsä puolesta erinomaista jalostusmateriaalia, mutta nuo D:ksi lausutut lonkat kieltämättä mutkistavat asioita. Simätarkkeja on myös luvassa tämän vuoden alkupuoliskolle.

Tässä kimppakuvatus Amorin nuolien kohteista:

BH SPA1 ERI Milla Marina Ensenada (Nada)  ja JK3 FIN KVA ERI SA Ferdores I am Superman (Sepe)

 

IMG_5259.jpg