Pitkä aika on taas vierähtänyt viimeisestä päivityksestä ja tapahtunut on vaikka ja mitä!  Koetan tähän muistella, mitä kaikkea sitten viimeisimmän julkaisun... :).  Ensin ehkä tuorein uutinen:  Sira (MM Orilla Opuesta) on astutettu ja kaiken mennessä suunnitelmien mukaan, pentujen pitäisi saapua maailmaan tammikuun lopulla <3.  Siran sulhasmies on ihana nuorimies Kotkasta, Kiro (Marikharon Kafka).  Mitä tulee harrastamiseen, Kiro on monipuolinen ja "aina valmis" - asenteella varustettu uros.  Luonteeltaan Kiro on avoin ja laukausvarmaksi luonnetestissä todettu (LTE 170). Harrastuksista päälajeina Kirolla ovat tällä hetkellä agility (SL3) ja toko.  Haku, jälki ja vepekin olisi Kirosta aivan supersiistiä, mutta kun vuorokaudessa on vain se 24 tuntia... Sira sai ensimmäiset koularinsa tänä syksynä, TK1 ja RTK1.  Saattaa olla, että RTK2 saavutetaan myös ennen mammalomaa ;). Astutuksen myötä Sira on jäämässä aksatauolle.   Kennelmammalla on suuret odotukset pentueen suhteen <3.

Harrastukset jatkuvat muillakin kasvateilla ja virallisia tuloksiakin on tehty!  Lysti (MM Ola de Calor) on nakutellut pari ykköstulosta tokon ALO-luokasta ja panostanut myös agilityyn.  Tarvittavat LUVAt on kasassa, jotta kisaaminen voi jatkua medi2-luokassa.

Nada aksaa, Tesla aksaa, Onni aksaa, nuoremmat kasvatit treenaavat useampaakin lajia tähdäten toivottavasti kisakentille sitten aikanaan. Nakki (MM Helada de Otono) kävi mimini-iän täytyttyä suorittamassa hyväksytysti nose workin hajutestin.  Treenit jatkuvat ja ehkä Nakki sitten kokeisiinkin päätyy joku kaunis päivä... ?

Tänä vuonna MM-jengi kunnostautui kiitettävästi myös luonnetestien suhteen:  Sopivassa testausiässä olevista 3-vuotiaista testissä kävivät Sira (LTE 110, laukausvarma), Erkki (LTE 129, laukausvarma), Sisu (LTE 129, laukauskokematon) sekä Lysti (LTE 198, laukausvarma).  Suurensuuret kiitokset kasvattien omistajille <3! 

Ja kun me ei kuitenkaan rumia olla, kauneusrintamalta myös tälle vuodelle hieno uutinen:  Sisu (MM Oso Polar) nappasi kolmannen sertinsä ja saa liittää nimeensä tittelin FI MVA . Sisu on samalla mun pikkukennelin toinen FI MVA Escon lisäksi.   Komea Sisu on muuten kennelliiton kaverikoira ja saanut kunnian edustaa kaverikoiria Messarin KV-näyttelyssä joulukuun alussa :).

Kaikki kasvattien ansiot, touhut ja harrastukset eivät tietenkään näy kennelliiton jalostustietokannassa.  Yhtään vähemmän tärkeitä eivät ole harrastukset, joissa ei tähdätä kokeisiin tai tähdätään kokeisiin, joiden tuloksia ei sitten löydy jalostustietokannasta (esim. pelastuskoirakokeet). Usein näitä kirjoittaessa unohtuu se tärkein -  koira on suurimman osan aikaa kuitenkin perheenjäsen, joka ilahduttaa olemassaolollaan ja saa ihmiset liikkumaan. Terveysvaikutukset ihan kohdallaan :).

Meidän vuoden surullisin uutinen on ehdottomasti ollut Vivasta luopuminen.  Vivan jo aiemmin leikattu (välilevytyrä) selkä alkoi oirehtia uudelleen ja katsoimme parhaaksi päästää 11-vuotiaan kivuttomille taivastonteille.  Viva oli mun ensimmäinen koiraopettajani ja siltä saamaani oppia ei korvaa mikään <3.

 kiro%20ja%20sira.jpgsisu.jpgnakki%20nosettaa.jpg