Vuosi on jo varsin pitkällä ja bloggari on yhtä aikaansaamaton kuin ennenkin ;)  Tämä siis tarkoittanee, että tästä päivityksestä tulee piiiiiitkähkö... Paljon on asioita - pääasiassa tietty mukavia - kevääseen mahtunut!  Lumien viimein sulettua juostiin takapihan savipellolla ja varsinkin Nada näyttelyturkissaan oli varsin mukiinmenevän näköinen siellä jokusenkin kerran ryvettyään ... Noh, nyt on onneks kesä ja koirulit lyhyessä kesäkarvassa!  Kesä se on koiran parasta aikaa.  Uimakausi on päässyt hyvään alkuun ja pulikoimassa on käyty nelisen kertaa.  Oispa vaan noita hyviä uimapaikkoja enemmän!  Onneks myöhemmin päästään mökille ja saareen kun mennään, uimavettä on ympärillä ihan riittävästi ;).

Harrasteltu on ja kokeiltu kaikenmoista.  Aksatreeneissä käydään kerran viikossa ja yritetään epätoivoisesti oppia paremmiksi (tai siis ohjaaja yrittää...).  Vauhtia on sekä Vivalla että Nadalla varsin riittävästi, mutta paljon on hiottavaakin.  Vivalla varsinkin kontaktit. Nadan pitäis vielä oppia vaikka mitä (kepit, kontaktit ym.).  No, toivottavasti tässäkin lajissa hiljaa hyvä tulee... ;).  Muutama startti on Vivan kanssa otettu, mutta niistä ei mitään kunnon tuloksia.  Vauhtia jees, mutta tuloksia ei...  Aksa jatkukoon ja kennelmamma ottakoon siitä itselleen lisää päänsärkyä :)!Tokoliikkeitä pitäis myös oikeasti alkaa Vivan kanssa treenata. Kilpatokon alkeet -kurssi oli oikein passeli meille ja kuvittelisin, että liikkeitä ei tarttis edes IHAN mahdottomasti hinkata...

Keväällä oltiin espanjanvesikoiraharrastajien jälkikurssilla ja kivaa oli sielläkin!  Koirat saivat kouluttajalta kehuja ja Nadan kanssa voisi kouluttajan mukaan PK-jälkeä alkaa ihan kilpailumielessäkin treenata.  Huhhuh sanoo kennelmamma - helpommallakin voisi päästä ;).  Nadan kanssa aloitettiin myös treenaaminen Hiiden Haukkujen hakuryhmässä.  Kaksi hakutreeniä ja yksi esineruutu on nyt takana ja aiomme käydä siellä jatkossakin.  Esineruutu noin kylmiltään tuotti vähän ihmetystä - taisi Nada etsiä esineiden sijasta maalimiehiä ;).  Ilmaisi kyllä esineitäkin, muttei tuonut perille saakka kuin yhden.  Rohkeasti kyllä koiraneiti painelee metsään ja on oikeasti tekevinään hommia.  Mielenkiintoista nähdä, mitä tästä tulee ... vai tuleeko ;). Olisihan se hienoa seurata Sulo-isän mallia PK-harrastuksissa!

Mitähän muuta?  Tosiaan - Nadalle kertyi kevään näyttelyistä kaikkea ERIn ja H:n väliltä.  Niin se vaan on tuossa lajissa kauneus katsojan silmissä!  Viva puolestaan kävi luonnetestissä saaden tuloksen 118 ja la.  Pisteet olivat 134, mutta vähennyksiä tuli pehmeyden vuoksi niin, että loppupistemäärä on tuo 118.  Tosi tyytyväinen olen koiran esitykseen.  Taistelutahtoa löytyi, kuten temperamenttia ja toimintakykyäkin.  Terävyyttä ei taas kovin paljoa.

Pentuesuunnitelmat alkavat - toivottavasti - pikkuhiljaa hahmottua, mutta niistä lisää tuonnempana, kun asioista on enemmän kerrottavaa ;).