No on todella!  Helteet senkun jatkuu... huhhuh.  Hiukan vois jo lämpotilat muuttua viileämmiksi... Varsinkin kun kennelmamman lomat on jo pidetty eikä mökkeily uimisineen onnistu enää kovinkaan usein :(. Mutta vaikka lomallakin on oltu, ei sentään koko aikaa olla laiskoteltu!  Harrastaakin ollaan ehditty ihan kohtuullisesti aksaa lukuunottamatta, josta pidettiin kuukauden mittainen kesätauko.  Ens viikolla sitten ollaan taas back in business, kun vakitreenit jatkuvat ;).  Viva onkin aksatauon vuoksi vedellyt enemmän heinäkuussa lonkkaa, mutta Nada on jatkanut harrastamisia vepen ja haun parissa.  Vepetreenit aloitettiin kesäkuussa ja varsin mukavaa on ollut!  Kehityksessä ollaan siinä vaiheessa, että veneessä pysytään nätisti ja hyppy toimii heti ekasta kutsusta.  Veneen noutoon lähdetään myös heti eikä hukkuvaa jätetä pulaan :).  Kehuja on tullut innosta ja sitkeydestä ja ihan oon itsekin treenien sujumisesta onnessani! Nadalle on aivan sama, kuka veneessä istuu tai kuka hukkuu - homma hoidetaan!  Viennin treenit pitäis aloittaa, se kun on vielä aivan täyttä hepreaa....  SOVEen ei varmaankaan vielä tänä syksynä ehditä, mutta toivottavasti alkukesästä 2015!  Nyt täytyis vaan päästä vähän muuallekin kuin "kotirantaan" treenaamaan....

IMG_4650-normal.jpg

 

Hakutreeneissä ollaan käyty aina, kun vaan ollaan oltu maisemissa.  Ihmisten etsiminen on Nadan mielestä ihan parasta edelleenkin!  Umpipiilot on otettu repertuaariin eivätkä nekään tuota ongelmia - haukku raikaa on akka sitten näkyvissä tai piilossa ;). Esineruutu pitäis ottaa erityistreeniin - vieraan viemät esineet eivät ihan helposti sieltä metsästä keskilinjalle treenaamatta tule.  Oma moka, kun treenattu ollaan vain niin, että mä vien esineet omalle tontille ja Nada etsii. Sarjassamme lajeja, joita EI voi ex-tempore yksin treenailla.  ... Nadan hommeleista vielä sen verran, että keväällä peruuntuneen luonnetestin tilalle ollaan hakemassa nyt syksylle paikkaa (keväinen peruuntui juoksun takia) ja taippareihin lähdetään näillä näkymin nyt elokuussa!

Nadaa keväällä vaivannut ongelma (oliko se nyt sitten hauisjänne vai rintalihas... lopullista varmuutta ei saatu) näyttäisi olevan jotakuinkin historiaa.  Aksaa ollaan menty edelleenkin matalilla hypyillä. Lisäksi niitä pallonnoutoleikkejä, joissa pysähdytään täysjarrutuksella,  on vielä harrastettu varsin säästeliäästi.

Kasvattien kuulumiset ovat edelleenkin olleet oikein positiivisia!  Perusterveitä kavereita, joiden kanssa on kiva puuhastella ja harrastaa! E-jengi täytti juhannuksena 3-vuotta - miten nopeasti aika meneekin ja miten nastaa sakkia osaavatkin olla <3!  Escokin on nyt sitten päälajinsa valinnut;)  Esco käy treenaamassa Länsirannikon Pelastuskoirissa viikoittain hakua ja jälkeä.  On Esco saanut Minnan lähtemään kanssaan tunnistusjälkikoulutukseenkin!  Teslan treenit jatkuvat muuton jälkeen uusissa harrastusporukoissa (aksa, toko, haku). Camu tokoilee siihen malliin, että  voisi kohta kisakentän lähteä korkkaamaan ;). Ei uskois, mutta pienemmätkin MM-jengin koirat täyttävät muutaman viikon päästä vuoden!  Myöhäissyksyksi onkin luvassa terveystarkkeja tälle Metallica-jengille...;).

Loppukesää ajatellessa mieleen tulee vielä esp.ves.harrastajien kesäleiri, jonne mennään taas - tottakai! ;).  Lisäksi on suunnitteilla jonkinmoinen MM-kennelviikonloppu, jonka aiheet löytyvät melkoisen varmasti tällä kertaa metsän puolelta ;).

IMG_5482-normal.jpgIMG_5774-normal.jpg